Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Om oss

Om vi mår bra har vi en större benägenhet att förändra vårt beteende. Oavsett vad målet är så behöver du viljan, kraften och kunskapen för att lyckas.

I snart 25 år har vi arbetat med utveckling av företag och organisationer med utgångspunkt från våra egna erfarenheter och starka upplevelser i naturen. Genom att varva teoripass och praktiska övningar skapar vi en arena för förändring för såväl individen som gruppen.

Vi kallar det inre och yttre äventyr. De inre äventyren är den mentala resa du gör när gamla invanda mönster ifrågasätts och nya insikter får ta plats. De yttre äventyren blir meningsfulla först när vi använder dem som verktyg för att förstå hur vi agerar och reagerar i olika situationer. Målet är att ta ett kliv framåt och förändra ett beteende. För gott.

Utgångspunkten

För de yttre äventyren har naturen redan byggt den bästa arenan. Jämtlandsfjällen passar bra för såväl landsvägscykling som vackra pass i skidspåret. Kebnekaisemassivet och Riksgränsen erbjuder utmanande toppturer, vandring och klättring. Paddlar kajak gör vi gärna i Stockholms skärgård liksom i Mälaren eller på Höga Kusten. Alperna, Teneriffa och Changchun i Kina är andra platser där vi förlägger genomföranden. Det finns inga färdiga koncept eller standardlösningar. Varje uppdrag är sitt eget.

Det började med ett berg

Den 11 maj 1990 besteg Mikael Reuterswärd och Oskar Kihlborg världens högsta berg Mount Everest som första svenskar. De följande åren genomfördes expeditioner till några av världens högsta toppar som K2 och Gasherbrum i Pakistan och Lhotse i Nepal. Ur erfarenheten av att finansiera, koordinera och genomföra internationella Himalaya-expeditioner växte insikten om att samma principer gäller för att leda och utveckla företag. Det blev starten för Svenska Äventyr.

Hör av dig så berättar vi gärna mer!

Ibland finns det ett tydligt mål eller en uttryckt önskan, andra gånger bara en vag känsla av att det här vill vi åstadkomma, hit vill vi nå. Hör av dig med din idé, förväntan eller fråga så bokar vi ett möte.

Kontakta oss